هشدار به مسافران نوروزی درباره مصرف داروها هنگام رانندگی

رئیس مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران با هشدار نسبت به مصرف برخی داروها هنگام رانندگی گفت: افراد باید هنگام خرید دارو از داروخانه، مشاوره های لازم را از داروساز و مسئول فنی داروخانه دریافت کنند تا از عوارض احتمالی آنها آگاه شوند.

به گزارش مشرق، با فرا رسیدن روزهای پایانی تعطیلات نوروزی، موج بازگشت مسافران به شهرهای خود شروع شده و بسیاری از خانواده ها پس از گذراندن تعطیلات نوروزی در شهرهای مختلف، به تدریج به خانه های خود بازمی گردند. انتظار می رود که در روزهای آینده، با شدت گرفتن روند بازگشت، حجم ترافیک در جاده های مواصلاتی کشور افزایش یابد.

سالانه نزدیک به 20 هزار نفر در تصادفات جاده ای جان خود را از دست می دهند؛ به دلیل حجم بالای سفرها در تعطیلات نوروزی، بخش مهمی از آمار تصادفات و جان باختن و مصدوم شدن هموطنان در این بازه زمانی رخ می دهد؛ در عین حال طبق گزارش وزارت بهداشت، حدود نیمی از این تصادفات به دلیل خطاهای انسانی رخ می دهند و بنابراین قابل پیشگیری هستند. یکی از مهم ترین دلایل بروز تصادفات جاده ای، خواب آلودگی رانندگان است که در برخی از موارد به دلیل خستگی و طولانی بودن مسیر بروز می یابد و در برخی از موارد نیز در پی مصرف برخی داروها ایجاد می شود.

دکتر محمود بیگلر، رئیس مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با تسنیم درباره مصرف داروها در هنگام رانندگی، اظهار کرد: تاکید ما بر این است که افرادی که از انواع داروها استفاده می کنند، به ویژه داروهای خواب آور و آرام بخش که می توانند بر هوشیاری آن ها تاثیر بگذارند، حتماً تدابیر لازم را اتخاذ کنند تا در ساعت هایی که ممکن است خواب آلود شوند، پشت فرمان قرار نگیرند.

این داروساز افزود: بسیاری از داروهای ساده به طور معمول، بدون آن که ما متوجه شویم، ممکن است عوارضی همچون خواب آلودگی ایجاد کنند. به عنوان مثال، داروهایی که برای درمان ماشین گرفتگی تجویز یا استفاده می شوند، مانند «دیمن هیدرینات» می توانند باعث ایجاد خواب آلودگی شوند. این موضوع می تواند در بروز برخی از تصادفات ترافیکی نقش داشته باشد.

بیگلر با تأکید بر این که افرادی که به بیماری های دیابت یا بیماری های قلبی-عروقی مبتلا هستند و داروهای مربوطه مصرف می کنند، باید توجه ویژه ای به کنترل فشار خون خود داشته باشند، گفت: زیرا برخی از این داروها می توانند باعث افت فشار خون شوند و در نتیجه، ممکن است در بروز تصادفات نقش آفرینی کنند.

رئیس مجموعه داروخانه های 13 آبان تأکید کرد: افراد باید هنگام خرید دارو از داروخانه، مشاوره های لازم را از داروساز و مسئول فنی داروخانه دریافت کنند تا از عوارض احتمالی آن ها، به ویژه در هنگام رانندگی، آگاه شوند. در صورت بروز چنین عوارضی، باید مصرف دارو را با مدیریت صحیح انجام داده و از نشستن پشت فرمان در شرایطی که ممکن است باعث خواب آلودگی شود، اجتناب کنند.

نظرات

captcha